BLOGGER TEMPLATES AND Gaia Layouts »

Wednesday, January 19, 2011

Everything happens for a reason

Assalamualaikum


Adoii lame kot tak update blog nie . Seriously , memang tak ada masa lah. Ni pon sebab esok ada kejohanan merentas desa. Hehe curi-curi la masa sikit utk update blog nie.

Ape2 pon , byk kot perkara yg terjadi !

1) Ust Rosni dah pindah sekolah dah . Ust dah tak ada ! Fham tak ? Sedih sgt! Kesian kat Ust ! Hmm ramai yg nangis (sy pon same gak) . Sampai ada org yg pelik .. Tak kisah la .... Ape2 pon Ust, sy syg Ust! Syukran sbb sllu beri nasihat dan peringatan. Saya akan sentiasa doakn Ust. :)

2) Cikgu Ismail pun dah tak ngajar kelas kitorg ( kls 2 Arab). Cikgu lain yg ngajar plk. Saya masih ingat lagi , ada kawan dalam kelas sy gtau mcm nie . " Nanti Cikgu mne plk yg akn tinggal kn kite"! ( sambil nangis) .. Hmm sedih kn ? Tak ada lah , kwn sy tu dia mungkin tertekan sebab ari yg dia dapat tau Cikgu Ismail tak ngajar tuh, ari tuh jugak la Ust Rosni pindah. Dan bberapa ari sebelum tu , arwah Cikgu Sikh meninggal.

3) Ade budak baru masuk kelas sy. Yg hebatnye , dia dh hafal 6 juzuk Al quran dh tau. Dia cantekk sgt! Ape2 pon , selamat datang dan semoga dapat sesuai kn diri lah dekat telipot nih .

4) Arituh ari Selasa kena suntik HPV. Ade org kate tak sakit,tapi sy kate sakit sebab bila nak sentuh kat tempat yg kena suntik pun sakit dah derrr. Balik umah jer, mama marah pdahal dh mintak kbenaran dh taun lps.haha taun lepas! Mlm tuh mama terus call kakak dia ( mak sdare ) nk tye psal suntikan HPV tuh sbb mak sedara sy doktor. Skung dh makin okay dh sikit. Sikit je tapi !

5) Esok ada merentas desa! So , doakn sy yerrr !

Tu jelah sy nk gtau.

p/s : sy rse ramai yg merentas desa esok. Good luck utk korang yer !

5 comments:

Ain Rafiqah said...

ustzh rosni pindah skul mane?
sape budak yg dh hafal 6 juzuk al-quran tuh...wah,hebatnye...bile la sy leh jdik cam dia...
fyi,sy slalu bukak blog awk.. :)

Miss Azra said...

ye ust rosni dh pindh .... sedihh sgt.
budak tu name dia adni. cantek sgt! dia kecik2 jer. xpe , insyaallah klo awk nk awk psti bleh.
lah , sllu bukk ke ? alaa sy pon sllu jgk bukk blog awk . hehe

Ain Rafiqah said...

ooo..
rasenye kalo x silap sy, dia dri skolah maahad tahfiz, pe ntah...
pernah skali, sy tgur dia..hehe..
blog awk canteekkk!!
camner buat ni?ajar bleh??hehe..

Miss Azra said...

ye , mmg dia dri maahad tahfiz.
blog sy cntek ? yay tksh!
nk ajr ? beres! cmni la . awk klik jer yg mane satu awk skee... lpstuh awk copy n paste code dia dekat page elements.

Ain Rafiqah said...

oowh...camtu..
mekasih bnyk2!! :)